Registratiesysteem tips

Tips voor de app (Fugels yn Fryslan):

Download de app voor Android in de PlayStore via >>>

Download de app voor IOS in de AppStore via >>>

Aanvraag externe gebruiker

Aanpassing neststatus

Inzicht beheerpakketten

Tips voor de registratiesite:

bfvwregistraasje.frl

Registratiesysteem basistip #1

Misschien zijn de rode en gele kleuren je wel eens opgevallen in het gebruikersoverzicht (administratie) van het registratiesysteem. Wat betekenen deze kleuren en wat kun je hiermee doen? Als het pasnummer roodgekleurd is heeft iemand nog geen uitnodiging gekregen voor het registratiesysteem en kan dus ook (nog) niet inloggen en registreren. Als het pasnummer geelgekleurd is, heeft iemand wel de uitnodiging ontvangen maar hier nog niets mee gedaan.
Wil je weten hoe je een uitnodiging verstuurd? Kijk dit filmpje >>>

Registratiesysteem basistip #2

In het registratiesysteem kennen we een aantal rollen, zoals: voorzitter (V), secretaris (S), penningmeester (P), nazorger (N), broedzorger (B) enzovoort.
In het overzicht zien we bij functies welke rol iemand heeft. Zo is in de afbeelding een nazorger (N), een broedzorger (B) en een nazorg-rayoncoördinator (NRC) te zien.

Voor het versturen van mails en dergelijke gebruiken wij actuele data uit het registratiesysteem, daarom is het belangrijk dat jullie dit up-to-date houden.
Wil je weten hoe je de rollen aanpast? Kijk dan het volgende filmpje >>>

Registratiesysteem basistip #3

Met de app kun je alleen gegevens invoeren op het moment dat je in het veld de waarneming doet. Via de registratiesite kun je ook achteraf gegevens invoeren. Daarbij is het belangrijk dat je de datum gebruikt waarop de waarneming is gedaan. 
Bijvoorbeeld:
Op 5 april is een gruttonest gevonden door een nazorger die dit op papier bij houdt. Eind juni brengt hij zijn papieren bij de coördinator die voor hem de stippen in het systeem gaat zetten. Op 30 juni gaat de coördinator dit invoeren. Om de waarneming toch op 5 april te krijgen en niet op 30 juni moet de registratiedatum aangepast worden.

In het volgende filmpje is te zien hoe dit werkt >>>
 
Zeker bij de alarmtellingen is het aanpassen van de datum van belang. Deze tellingen kunnen alleen ingevoerd worden binnen de daarvoor bestemde datumperiodes (alarmtelronde). 

Registratiesysteem basistip #4


Aanpassen van de wachtgrenzen
In het registratiesysteem is de buitengrens van een vogelwacht zichtbaar als rode lijn. Deze lijn is in het verleden ingetekend in overleg met alle vogelwachten in Fryslân. Het kan natuurlijk voorkomen dat de praktijk in het veld en de bemensing binnen de vogelwacht er op dit moment anders uitziet dan destijds het geval was. Dan kan zo’n vogelwachtgrens worden aangepast. Daarvoor kunnen jullie, buiten het broedseizoen om, een aanvraag neerleggen op het Bondsbureau. Een aantal voorwaarden daarbij: 

Overleg allereerst met de buurwacht aan de andere kant van de grenslijn. Van beide vogelwachtbesturen is schriftelijke toestemming (op papier of per mail) nodig om de grens te kunnen verschuiven. Dit om onduidelijkheden in de toekomst te voorkomen. 
Lever een kaartje aan met daarop duidelijk de bestaande grens en de nieuw gewenste situatie. Bijvoorbeeld via een screenshot vanuit het registratiesysteem. 
Zorg dat de aanvraag voor 1 november bij ons binnen is, via een mail naar info@bfvw.nl.  Dan zullen wij de aanpassing vóór het volgende broedseizoen doorvoeren. 
Jullie BFVW-gebiedscoördinatoren kunnen jullie helpen bij eventuele vragen.